Tänndalen 2011

Sverige arrangerar VM i skidorientering 2011

I veckan blev det klart. Sverige och Tänndalen kommer att arrangera VM i skidorientering 2011.

– Sverige är en stor skidorienteringsnation och det här betyder mycket för sporten. Det är fantastiskt roligt att vi har fått det här förtroendet, säger Per Lehmann, förbundsdirektör vid Svenska Skidförbundet.

Tänndalen i nordvästra Härjedalen är ett område som aldrig tidigare använts för skidorientering. Fjällorientering har arrangerats sommartid men nu kommer en helt ny karta att tas fram.
– Centrum för tävlingarna blir Hotel Tänndalen och skidstadion som ligger i direkt anslutning till hotellet. Området här passar utmärkt för ändamålet, säger Stefan Frick från arrangörsföreningen Ski O-tour.
Sist VM i skidorientering anordnades var i Japan i vintras där 23 nationer fanns representerade. Svenska Helene Söderlund, IFK Mora, tog medalj i alla distanser och kom hem som VM-drottning.
– Våra åkare tillhör världseliten inom sin sport. Det blir riktigt spännande att få chansen att visa upp deras prestationer på hemmaplan, säger Per Lehmann.

VM 2011 i skidorientering blir det fjärde som Sverige anordnar. Tidigare har Avesta, 1980, Skellefteå 1990, och Åsarna 2004 stått som arrangörer. Exakt datum för tävlingarna är ännu inte fastslaget men genomförande kommer bli i mars. Totalt blir det fyra tävlingar, sprint, medeldistans, långdistans och stafett. Ski-O Tour är huvudarrangör tillsammans med Svenska Skidförbundet.
– Vi kommer att ta hjälp av lokala organisationer och klubbar för att genomföra evenemanget på bästa sätt. Det kommer bli en väldigt spännande period, säger Stefan Frick.



Kommentarer
Postat av: kajsa

coolt

2009-12-08 @ 14:03:34
URL: http://richardson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0