Lugnare dag

Doften  av nybakat bröd sprider sig här i huset på mornarna så de är inte så svårt att komma upp ur sängen.
Under fredagen körde vi ett styrkepass + stakning 2,10h på de gudomligt läckra och smala vägarna här runt Hjärnarp.
Många sletna triceps efter passets slut.

På eftermiddagen körde vi ett löpdistanspass. Kidsen drog som vanligt stenhårt i början. Jag testade att bada i leran vid en bäckpassage. Byxorna finns inte längre i detta hus !
Bokskogen var gudomligt läcker

De bästa av allt är att de inte finns någon TV här så de blir spel. Gamlingarna krossade kidsen i Alias igår.Snart kommer snön i Borlänge

De rullar på för Hallby

Efter några grisiga dagar i Torsby drog jag och Kajsa vidare till Fam Arnesson i Bottnaryd för inkvartering en natt. Imorse drog vi sedan ett glatt gäng från Hallbystugan ner mot Hjärnarp för 4 dagars läger.

I strålande solsken sprang vi runt som kossor på grönbete i bokskogen. Lingfors var hetast eller mest nykär !?!?
Min puls kommer inte skrämma många detta pass utan den slutade på ett snitt på 120

Under eftermiddagen fick sedan Hallandsåsen smaka. 5 st 7minuters intervaller stakning satt som en smäck.
Peter var stark men han fick förhoppningsvis slita på lite.

Upp och ner

Dagens intervallpass med Robin, Gustav och Emil var en katastrof för min del. Den strålande formen som kändes igår var som bortblåst idag. Ofta har jag de problemet att om jag kör riktigt hårt på kvällen innan är formen helt under isen på förmiddagen efter så även denna dag. Pulsen var dock inga problem att få upp så 5st 6 min intervaller i de nedra AIII regionerna avverkades i glada vänner sällskap.

En snabblunch sen rullade jag mot Torsby. Kommer köra 3 snöpass innan jag drar vidare mot Jönköping och vidare med klubben ner till Hjärnarp där vi skall köra till söndag.

Eftermiddagen i tunneln var ok. 2 timmar lugn klassisk åkning samt 15 min löpning efteråt gjorde bra för min sargade kropp. Inte så farlig med folk här ännu men de dröjer nog inte så länge innan de brakar lös....

Dagens bild blir på Staffan Tunis (finsk skido-stjärna) inkl hund som åkte som en kung på VM i vintras. Hoppas kunna ge han en match i vinter...


26 oktober

Otroligt segt imorse på träningen. Brukar bli så efter 2 vilodagar.
Mer slag på trumman var de på eftermiddagspasset då rullbandet fick smaka.
4st- 5min intervaller där kroppen kändes sjukt lätt. Skumt hög puls vilket visar att LIVI-testet förra veckan inte var riktigt på topp. Som jag trodde fattades de ganska många pulsslag.
Styrka och bråsterk efter intervaller gjorde susen.

Nu har jag packat för att dra på läger. Men ska matcha Emil och Robin imorgon på rullskidor innan tunneln väntar.

På torsdag åker jag med klubben ner till Skåne för att köra sista barmarksköret.

mycket sen sist...

Efter fartdagarna åkte jag till House of Pain här i Borlänge och fick hjälp av Leon att kolla till min höft. De vart ett smärtsamt möte men otroligt bra. Nu har jag lite att jobba på.

På kvällen startade Lallas monsterläger. Tyvärr hade jag order om att inte göra nåt fysiskt resten av den dagen för Leon så mitt pass blev lite jogg medans de andra dunkade trappintervaller med viktväst. De kliade i kroppen att vara med. Gymmet hägrade efter intervallerna och Lalla/Marren försökte riva ner apparaterna i tävlingen vem som var mest man. Avestagymmet hade tyvärr inte tillräckligt med vikten då Marren skulle göra sina benböj. Sjuk kille !

Lördagen stod jag på Intersport i Borlänge och hjälpte till med skidsaker först och främst One Way Stavar. De var otroligt tryck i butiken hela dagen.

Idag har jag istället haft ryggläge, svärmor, svärfar samt Kajsas mormor och morfar har varit på besök. Alltid lika trevligt.

Fick tillslut också av de sista däcket på bilen endast 4 fälgkors gick sönder och hade jag istället åkt direkt till Rolf Ericsson bil och pröjsat 195 kr som de tar för att skifta till vinterdäck hade jag tjänat 65 kr !! Skönt


puh...

Kämpig dag på den 50% tjänst jag har som skidorienterare.

Submaxtest på Livi där 5 backar kördes á 4 min. Sista backen var riktigt riktigt slitsam och min icke bländande klassiska teknik gjorde att benen stumnade rätt mycket.

De positiva, lågt laktat alla utom sista backen. Hög utnyttjandegrad av Vo2max. Så helt enkelt åkte jag fortare och längre än senaste testet.

På eftermiddagen hade jag ångan upp och drog skejtintervaller i Bergebobacken. 4st 5min intervaller med 3 min vila. Pulsen hög men benen sega.

På kvällen åkte jag till Falun och hjälpte en av mina sponsorer OneWay på skidtrfäff.

Inte så svårt att sova ikväll tror jag...

RullO + Peltonen

Körde RullO imorse med Nisse Nilsson, Lasse Kongo och Mean  Machine Kvåle.
Kändes lite bättre men nån plusgrad och Marwe 7orna gjorde passet tufft.
5 st * knockoutdueller a 5 min sen en avslutade Epilog med individuell start gjorde att man fick ett rejält smil på läpparna.


PELTONEN
Jag har precis gjort klart att fortsätta med Peltonenskidorna och Alpinapjäxor.

18 okt

Jag har praot som hundvakt i helgen. De var skoj

Jag har kollat på School of Rock. Grym rulle.


De skriker i kroppen...

Inne på min 8e dag med intervaller och de är inte riktigt samma drag som de första 3 dagarna.

Idag var de RullOkamp i Falun med 3 hypertaggade norrbaggar som bara var ute efter att preja enda svensk av cykelbanorna i Slätta.
De gick helt ok, två mindre bra vägval och höll igen lite i dödsbacken där de låg is och löv till tusen.
HJK plockade hem de med Sverige på andra plats. Wing OK var 3a och Mr Obama 4a.

Eftermiddagen pressade jag de sista ur kroppen uppför Lugnetsluttningarna mot Kårestugan. 4st 7,5min stakintervaller gjorde fint i själen.

Nu tar jag en välförtjänt vilodag imorgon innan de pressas ur de sista 5 fartpassen tis-tors.

Enervit

Enervit
kommer att hjälpa mig under kommande skidOvinter med sportdryck, gel, HK-sportdryck osv. 
Spännande med en ny samarbetspartner .

Detta känns jättekul och intressant då jag använt deras produkter sedan flera år tillbaka.

Bra intervalldag

Imorse rullade bandet igång nere på gymmet. 4st-5min intervaller i bra tempo och kroppen kändes för en gångs skulle väldigt pigg.

Sen drog jag till Falun och tog hand om Vo2-maxtester på Kajsa och Hans-Jörgen. Båda körde riktigt bra.

Under kvällen bjussade jag kroppen på ytterligare intervaller. Denna gång stakning i Skräddarbacken. Återigen svarade den med bra tryck. Härligt känsla. Bara att dunka vidare nu denna vecka.

Ett dilemma om jag ska åka ner till Hestra i helgen för att tävla i Smålands rullskidDM.

25manna

En bra dag för Leksands OK i skogarna kring Jordbro igår. Stabil inledning av doktor Martner och Nikki Jones på sträcka 2. Tjejerna skötte sig återigen prima och kidsen på 4e sprang galant.

Jag, Norman, Nordlund och lill-micke sprang som klockan och växlade som 2a +7sek efter Kalevan Rasti. Mitt lopp var bra. Tog de rätt lugnt de första 2 kontrollerna då de kryllade av folk och många stigar. Sen fick jag upp farten och sprang bra på slutet.

Rahel Friedrich spurtade till oss en 5e plats och gjorde en fin sista sträcka i ensamt majestät där en köttklunga nästa kom ikapp. Men nära skjuter ingen hare....

Kvällen avslutades hos Marren som stod för galamiddag som bara han kan. 

DAgens bild kommer från Sälenlägret och Kalle Grävlings skovärmare

 

3 samarbetspartner som jag jobbar vidare med

Har fått klartecken från 3 samarbetspartners i dagarna som vi stötta mig vidare.

One Way skidstavar

Saucony springskor

Bliz skidglasögon


Sjukt sugen på vintern nu


Tuff vecka tillända

Sälenveckan blev tuff.
Den avslutades i Leksand med MtbO-tävling där jag åkte alldeles för krokigt för att vara med och slåss om segern. Benen var de fortfarande hyfsat tryck i. På eftermiddagen blev de maxstyrka och stakning i regnet med Påsen och Släggan. Somnade gott kl 21.

Veckan i övrigt bestog av 26,5 träningstimmar där 3 pass blev bra fart i. I övrigt många lugna långa pass.
Formen (eller om de är allergiperioden som är över) har varit klart stigande och skateintervallerna var de bästa på bra bra länge. Nu är jag sugen på vinter.. 

Till helgen väntar 25-manna där jag tar hand om sträcka 5 i Leksands-1an. Jag, BrandmansMicke, Norman och Björnen från Bjurs kommer kriga för de vit/blå/röda laget på den sträckan. I övrigt ser laget bra ut. En gissning på plats 7 tillslut.

Äntligen seger

Lägrets sista dag avslutades med klassisk rullskidåkning 1,30 med hela gänget och 1,30 löpning i snålblåst på fjället.

Dagens bästa var att nypa till Jimmie en gång för alla. Gammal är äldst ! 
 
Imorgon gör jag debut vid MountainbikeO i Leksand. De skall spöregna. Tur att jag för ett tag sen bytte till regndäck på cykel.

Fin form

Förmiddagen bjöd på coaching by MTB när de andra körde intervaller. Jag fick pinna på ganska bra för att hänga med i lutet uppför fjället. 1,30 slutade passet på.

Eftermiddag var de så min tur. Körde från Sälen till toppen av Kungsleden Högfjällshotellet.
7,5st - 6minintervaller med 1 1/2 min vila. Var en skön känsla att kunna bomba på allt var som tyget höll för i en så pass tuff stigning. Kroppen svarade väldigt fint, skön känsla.

Nu är de fredagsmys

1 okt

3 timmar löpning på förmiddagen i strålande solsken på fjället. Livskvalité.

1,50 rullskidor stakning och 30 min styrka på eftermiddagen gjorde dagen fulländad.

Chokladpudding till efterrätt både lunch och middag.

Såg älgfamilj på kvällen.

Fick stryk i 4 spurter av Jimmie Johnsson


RSS 2.0