2010-06-30 Seger

Körde ikväll en finfin MtbO-tävling som Kvarnsveden arrangerade. Tyvärr missade jag en korsning i slutet av tävlingen vilket gjorde att jag missade "full pull" med 10sek (seger på alla sträckor).

Dock kom tävlingen endast på 3e plats denna kväll då

1a plats Sockerkaka och kaffe som ingick i startavgiften som solklar 1a
2a plats Pris i form av ett par Cykelhandskar

Resultat

Benen kändes för en gång skull hyfsat pigga, har annars kört ganska hårt sista tiden och kör vidare en del denna vecka innan man får lugna ner sig lite mer nästa.

Firade midsommar med familjen Richardson i Boda. Trevliga båtturer, brännbollsspelning, grillning och annat gjorde helgen riktigt lyckad. De är alltid lika gästvänliga svärfar, svärmor och svärsyster(hm heter de så!?)

2010-06-23 Grattis Grattis

Idag fyller min farfar 90-år och Pappa 57.

Stort grattis


2010-06-22 Lägerkoma

Precis hemkommen från Sveg. De var hårt, riktigt hårt! Man får skylla sig själv när man göra programmet.

Torsdag: AIII+ 7*5,5min Solin spydde, Jimpa åkte som en gud. Hasse blev stum och nästan spydde.
Jag knegade på med halvtaskig klassisk teknik. Spärrar fram var ingen höjdare.
Löp AI-AII  2,5 tim. Nästan 900 höjdmeter.

Fredag: AIII 10*3,3km(9min) på rullskidbanan. Jag blev tom, Hasse blev tom, Jimpa var ett monster, Solin blev tom.
Löp Distans 2,20 . Trött kropp

Lördag: Maximpulsdrag följt av Maxstyrka. Lunch. Stakning AII 9varv på rullskidbanan med lite aktiv vila emellan. Solin blev trött, Hasse seg och jag vart stillastående i sista backen.
Middag följt av uth styrka. Magen skrek, armarna skrek. Kajsa grät av trötthet. Några satt och stirrade rakt in i väggen av trötthet. Pingis efteråt  Sverige-Österrike 1-0

Söndag: Löp distan myr 2,5 tim. Lunch sen rullskidor med inslag av skido-övning. Hasse var strået vassare på denna torrövning. Kajsa imponerade. Jag var lite tom.

Måndag: vila

Tisdag: Hård styrka följt av stakning i backe
Racertävling med inslag av maxpuls. Jag såg en livs levande Trek Madone 6.9, vilket monster!
Cyklingen tar sig

Tufft liv

2010-06-14 Lever i väskan

Imorgon rullar jag vidare mot nästa läger. Denna gång skall Sveg göras osäkert.
Många fina löpturen samt nötande på rullskidbanan kommer nog göra kroppen mör även denna gång.
Lägret avslutas på söndagen.

Hittade en liten läskig sida då jag sökte på Sveg. http://ranningsvallen.se/

Annars är Sveg en mysig håla med gratis läsk till lunchen på Folkets Hus, bra fika på Ica, ok pizza på knuten samt trevliga tränare på skidlinjen.

2010-06-13 Bröllop

Igår gifte sig Tomas med sin Malin i Torsångs kyrka. En riktigt fint bröllop och efterföljande fest vid Tyllsnäs udde gjorde dagen riktigt trevlig.

Torsångs kyrka


Skido-Jeppe på plats


Tomas och Malin

Serveringspersonalen2010-06-08 Statist på världscupen

Tillbaka från ett äventyr i Polen med 2 världscuplopp, en sprint och en stafett.
Grymt mycket erfarenhet tar jag med mig samt att de bästa i världen i denna sport cyklar nåt så innihelvete fort och orienterar som gudar. Vilket jag inte gör just nu!

Sprint:
Problem från arrangören som misstog Sverige och Schweiz så vi fanns inte med i startlistan. Detta gjorde dock ingenting efter detta var en lokal tävling och ingen WC-status. Vi åkte dock banorna efteråt. De var nog Gdansk största strövområde samtidit som vi tajmade in en röd-dag då ALLA var där.
Dock väldigt kul och spännande

Karta

Lång 
Kände mig riktigt rookie i början och gjorde massvis med småtabbar. Som att springa med cykeln alldeles för mycket. Lyckades krascha nedför backen mot 5an även fast jag använde mig av "speedwayställ". Satt nästan på bakhjulet för att inte få övervikt men flög ändå över styret pga lutningen. 

De rullade på som sagt och jag lyckades pricka in alla felaktiga vägväl fram till varvningen. Många extra höjdmeter blev det.  Efter 95min då jag varvade hade jag precis "red-group" i ryggen. Lyckades bita mig fast i Ruslan Gritsan, Matthieu Barthelemy och Tobias Breitschadels ryggar. Kämpade som en tok och lyckades enbart tappa 1 min på dessa de sista 60minutrarna. . Men satan va fort de gick!!  När sedan dessa grabbar får stryk med 3-13min inser jag att de är en bit kvar till toppen. Krampen satt som en smäck sista 10 minutrarna. Gick imål på 2timmar och 29 minutrar samt 905 höjdmetrar tagna. En hel evighet efter segraren Beat Schaffner Schweiz.

Långkarta


Medel
Piggare ben idag och de gick väldigt bra till att börja med. Lyckades dock springa med cykeln till 3an och tappa dryga 2,5minut. Kämpade som en tok fram till 7an och får dessa bra. När jag sedan håller på att flyga över styret för första gången idag i första korsningen mot 8an tar jag vänster iställer för höger-vänster och gör mitt livs största seniorparallelfel. De tog mig 20min att hitta 8an igen. Försöker starta om när jag hittar 8an och kämpar på hyfsat in till mål. Blir dock självfallet bland de sista. Dock hade jag nog utan detta misstag kunna varit runt 20 plac, de visar alla övriga 19 kontroll. Men som sagt om är om...
Anton Foliforov gjorde ett makalöst lopp, men 0 sek misstag och monsterben som han själv sa.

Medelkarta

Stafett
Vi fick tyvärr inte köra den riktiga stafetten då vi inte hade med någon dam, eftersom de var mix.
Fick köra en masstarts-stafett efter hela tävlingen och benen var inte riktigt med denna dag. Dunderstum och ofokuserad i orientering, men ändå väldigt bra träning för vidare tävlingar.

Stafettkarta i lagomt bra skick

Öström glad innan första tävlingen. Efter 4 dagars tävlingar med resultat DNS, DNF, DNF och DNF var han inte lika glad. Lyckades köra sönder både hans egen och ryssarnas växelöra.Team Kvåle och Team Reenås/HohlSteker i solen. Dock utan cykelbränna. Illa..


2010-06-01 Utklassad

Helgens bravader tillförde ett sargat självförtroende. Kevin Haselsberger och Hans-Jörgen Kvåle visade verkligen hur man skulle ta sig fram på stigarna i Östnor/Mora.

Jag hade inte en chans att hänga med. Satsade dock allt på en sträcka på söndagen och lyckades vinna denna med 1 sek!!.  Har lärt mig mycket denna helg hur MtbO skall köra. Verkligen fullt ös mellan kontrollerna och "no mercy" både utför och uppför.

De jag lärt mig
1. Man måste cykla oavsett underlag (sanden är tuff)
2. Man måste stämpla sittandes kvar på cykeln.
3. Man måste cykla allt vad man kan där de är lätt
4. Bromsa mindre
 
Imorgon onsdag drar jag till Polen för att köra världscup. Sprint-torsdagen, Lång-fredagen, Medel-lördagen samt mixstafett på söndagen.

Tävlingarna går att följa här
RSS 2.0