27 juli Inte lika bra rull som tidigare

Gör min sista dag här på Västkusten. Känns sådär, superväder alla 9 dagar vi varit här medans man har hört om skyfall på många andra delar av landet.

Kör en kort visit i Örebro och O-ringen, funderar på en tidig start på torsdag i Öppen 9.
I övrigt så rullar träningen på bra, intervaller varvas mellan löpning, rullskidor och idag blir de sista passet och då åker Scotten fram.
Dock körde jag så hårt att hela däcket på Marweskidorna lossnade på passet igår.

Bjuder här nedan på några bilder från den senaste tiden.
24 juli Semestern rullar vidare....

..eller ja semester och semester. Kör de flesta dagar dubbla pass här nere på Västkusten. Och helt platt är det heller inte för den delen.

Ivrigt påhejjad av två äldre herrar vid stakintervallerna i förrgår resulterade (som jag tror) i en sträckt m.spinalis i ryggen. Dessa herrar undrade hur många gånger man kunde köra backen samt på vilken tid och mer och mer taggad utav dessa gentlemen blev man, men tji fick man.
Dock funkar de att springa.

Nu dags för långfrukost och blicka ut över Skagerak, västkusten är bra härlig den.


Snart dags för Fjäll-orienteringen. Plåga eller utmaning?

20 juli Vila på stället

Efter förra veckans hårdkörning som slutade på 26,40 tim är du nu powervila som gäller i 2 dagar.
De två sista dagarna i Jönköping kör vi mycket träning med o-inslag.
Först en återhämtningstur på 2 timmer för att testa Fjällhyddevägen i Bankeryd och de stämmer den hade en lutning på 20%.
Eftermiddag plockades Scotten fram för MTB-o. Körde en bana på 20km och sedan 1 varv på mtb-banan vid Hallbystugan. Grymt kul körning men benen var småsega.

På lördagen skulle Bottnarydsfolket få se rull-O. Vi körde en torrövning på VM/EM-kartan innan prologen startade. Skönt att blåsa ur kroppen en sista gång och Peter fick smaka. Bra lopp och hyfsat med fart i kroppen.
Finalen tog han mig med 1 sek på, nedrans!

Sitter just nu och tittar ut över havet och mollösund. Sol och ganska varmt bjuder västkusten idag på.

16 juli Vi mosar vidare

Gårdagen blev riktigt grisig här nere i Jönköping.
Började dagen med 1 timmes längre impulsdrag. JG-PA 10-0
Direkt på det körde vi hård maxstyrka för överkroppen.

Efter 2,5 timmes var det på´t igen. Vi drog en 4kms slinga med en jävulusiskt brant backe på följt av lite småknöligt i övrigt. Blev 9 varv på denna innan överkroppen var precis soptom, sista gången uppför såg jag Peter trött för första gången i mitt liv. De var dagens behållning!
Ca 100minuter i AII-AIII fart gjorde susen.

Bjussade på 3 timmars vila innan sista passet kördes. 60min styrka. Magen, armarna, axlarna, ryggen skrek av smärta men vi slet igenom "skiten" och var stört nöjda efter (som LinaK skulle sagt).


Idag blev de en lugnare dag med 1.45 rull och 15min styrka samt 1.45 Mtb-O på eftermiddagen.
Fick även testa på backen som Ski Team Syd körde stakning för någon vecka sen. Första delen är 20%-lutning och slutspurten flackar rejält då endast de är 15%s lutning.

Tyvärr fungerar det inte att lägga in bilder just nu så de får jag återkomma med.
15 juli Kroppen gör ont

Efter mjukstarten i måndags har de bombats på.
Med lagomt stela och halvtomma ben drog vi till rullskidbanan i Nässjö.
Efter 3 av 10 intervaller frågade jag mig själv vad jag gett mig in på! Efter 5 börjar kroppen göra ont, efter 8 var kroppen tom och efter den 10e stupade jag imål, tom på all energi.
Varje intervall var runt 9.15 för min del och 3,4km lång.

Som tur var såg även Påsen lite tom ut


Bild lånad av: Erik Wickström och Martin Eckervad


Efter några timmars vila var de på´t igen.
Nästan 2 timmar orientering utanför Bottnaryd gjorde återigen kroppen/benen heltom.
Skön känsla. Kvällen tillbringades i stillsamt tillstånd.

Hallbygänget inkl. ledare

Bild lånad av: Erik Wickström och Martin EckervadNu borrar vi igång efter förmiddagspasset. Idag bjuder jag mig själv på 3 pass innan välförtjänt glass kommer intas ikväll.

13 juli Nu har de brakat det lös

Norra Klevaliden på förmiddagen. 1.05km och 123 meters stigning gjorde att kroppen skrek av smärta.
Körde 7 gånger uppför i den stekande solen. Eckervad och Linus D agerade chafförer nedför och inhyrd hejarklack vid de mest smärtsamma stället på backen gjorde verkligen susen.
Klart bland de brantaste backar jag åkt rullskidor uppför i. 45minuter mellan 90-94% av max.

Eftermiddagen blev de en tuff backbana på 9 km vilket gjorde att pulsen steg gött. Därefter körde vi Hallbymilen. Gäller att få med sig några bonusminutrar från först 5k för sista 5k är inte att leka med.
Eftersom vi hade David Erixson med, alias utfallsstegskungen från Sanda skidgymnasium körde vi några steg efter 90minuter. Detta var inte bra för mina hamstrings.

Dags att sova, imorgon blir tuff riktigt tufft

12 juli Smygstartat

Nu har lägret i Hallby smygstartat igång.
Förmiddagen bjöd på löpning i den tropiska värmen, varav 1 timme ute på Dumme mosse där flugorna tyckte bra om oss. Tendens till väggning på slutet satt gött.

Efter lite lunch så körde vi igång eftermiddagen. Här hade de ramlat in lite mer folk. 15min styrka följt av 2 timmar stakning där Sanserydsbacken bestegs 2 gånger. Ett härligt armskav införskaffades redan på förmiddagen som bättrades på bra under eftermiddagen.

Inget bad idag dock 2 igår.
Imorgon brakar helvetet lös

2010-07-05 Rullar på

Var ett tag sen. Har tillbringat veckan hemma i Borlänge och vet inte hur länge sen det var som jag var här och inte hade jobb att fixa. Hur skönt som helst.

Träningen rullar på riktigt bra och hittils sen v.17 är de bara 2 pass som jag inte kunnat följa planeringen. Ont i ett muskelfäste i axeln samt en dag med skum mage. Så se upp Tonna till vintern ;)

Imorgon rullar jag söderut för läger, till helgen blir det läger med Hallbys ungdomar för att sedan veckan efter bränna på med träning själv så de står härliga till.
Peter har lovat att han skall knäcka mig och jag har lovat att jag ska knäcka han. Den som lever får se...
Här under knäckte stakmaskinen han.


RSS 2.0