100131 Budapest

Sitter just nu på flygplatsen i Ungern (Budapest) och inväntar flyget vidare mot Bukarest.
Hamnade bredvid en trevlig italierna på vägen ner från Arlanda som lärde mig allt om pastans historia och vart ifrån jag skulle beställa de bästa durumvete till pastan!
Tyvärr gick inte allt in då jag gick upp 03.40 imorse för att ta mig till Arlanda.

På tisdag startar världscupen i Bulgarien
Tis: Sprint
Ons: Lång- masstart
Fre: Medel
Lör: Mixstafett


Nedan bjuder jag på en bild på Joel. Lika glad som alltid!


Actionbilder från Russia

Fotograf är Alex L Russia


Bra genrep

Har nu kört ett miniläger på 5 dagar där mängdträning har prioriterats.
I helgen var de Dalarnas DM i Mora. Lördagens medeldistans gick ok för min del. Ganska pigg kropp, lite mindre bra skidor och körde nästan till 9an före 8an vilket gjorde ett tapp på ca 1,15. Var 2a imål efter Hammer som åkte fort. Resultat

Långdistansen dagen efter. Inte lika pigg kropp, överväxeln fanns liksom inte där men bra ol gjorde att man fick kliva överst på podiet ca 3 min före Hammer. Resultat
Fina tävlingar där speciellt lördagens bana var riktigt klurig och intensiv.  Kartorna skall jag försöka lägga upp ikväll.

Nu väntar 2 dagar vila innan den sista finslipningen på fredag. Ett riktigt grispass i Mellsta där de blir höga millimolvärden. Sen på lördag eller söndag drar jag mot Arlanda och andra/tredje världscupssvängen.

Rysslandsresumé

Precis som vanligt har man världscupkoma efter tävlingarna och denna resa var precis likadan.

Till skillnad från tidigare gånger i Ryssland var de en fröjd på hotellet. Stora fina rum och helt ok mat. Dock åkte jag också som många andra på lite bubblig mage.
Vad gällande tävlingarna så är jag rätt nöjd. Dock kändes de lite stople ut på alla distanser.

Medel masstart
Kom iväg klockrent som nr 2 på min gaffel mot första kontrollen. Stenkoll på kartan men tyvärr stod ett träd ivägen för min skida och mitt läge som nr 2 var snabbt bytt till bland de sista på denna gaffel. När de var så mycket snö och smala spår var de en omöjlighet att komma om. Var bara att ligga där man låg i ledet och inte stressa upp sig. Dock växte avståndet framåt och några som vägrade flytta på sig gjorde mig irriterad.
Kontrollen innan gemensamma skulle jag byta vägval för att få åka om lite folk dock lyckades jag då komma sist i den andra gaffeln uppför en brant backe så de var bara att traska vidare i denna klunga.
En skum korsning (som världsartisen Tonna också uppfattade som konstig) gjorde att jag tappade ca 30 sek med ett parallellfel.
Varv 2 flöt på riktigt bra då Rost gjorde de stora jobbet som lok och jag en vagn bakom. Sista varvet körde jag också bra och lyckades åka upp mig till en slutlig 14e plats. Hade jag åkt 1 min snabbare på de tidigare varven så hade hänget på plac 4-9 varit inom räckhåll. Formen kändes bra.

Sprint
Körde bra hela vägen med några mindre tvekningar och en riktigt skumt avstånd på 2 ställen på kartan vilket gjorde att jag tappade onödig tid. 16sekunder från pallen men endast en 13e plats. Tätt som tusan! Måste vara ännu mer offensiv nästa sprint! Klart fall framåt mot tidigare års sprintar

Sprintstafett
Körde i Sverige lag 2 med Hammarberg. Körde riktigt bra på min första slinga, hade inte de minsta koll hur vi låg till då gafflingarna skiljde en hel del. Min andra sträcka var också riktigt bra. Lyckades stå hela vägen ned för "dödsbacken".
Ut på sista sträckan skickade Hammer iväg mig som 6a i rygg på EM-guldmedaljören Gruzdev och 15 sek efter Norge 1. Lyckades gå om Moholdt ute på banan men dagens enda felåkning direkt efter gjorde att han smet om. Läste istället in sludelen av banan för att utmana ryssland lag 2. Bombade allt jag hade på ett annat vägval till sista och lyckades knipa stämpeln för Gruzdev och spurta imål som 5a.

Lång
Kändes lite segt i inledningen men såg ända att jag låg som 5a efter 10minuters åkning. Gjorde några riktigt små misstag på varv 1 av 3. Var dryga 30sek efter de som kom på podiet tillslut.
Kroppen blev bara bättre och bättre men lyckades även här göra några korsningstvekningar vilket gjorde mig lite stressad. Vid dagens krångligaste sträcka kom "blundern". Körde ett raktpåvägval och "hackade" mig fram och lyckades även åka 100meter på fel spår. Kändes skit under hela sträcka. I efterhand såg jag tappet på 2,03 på denna sträcka. Kände mig förbannad vid varvning. Lyckades trycka på bra ändå på sista varvet och kände mig riktigt pigg på slutet. Blev en 14e plats +7,40 efter en överlägsen Lamov.
Med bra vägval hade en topp 6 plats denna dag inte varit omöjlig. Känns ändå bra att farten räcker till.

I övrigt hade vi grymt fina skidor alla dagar och stämningen i laget var riktigt uppåt! Kul
Kartorn och bilder kommer under helgen

100111 Mot världscupen

Imorgon drar jag först mot Pungmakarbo för att hämta Släggan vidare mot Värtan, Helsinki och sen vettifasen vilka städer vi plockar innan vi kommer till Zelenogorsk där första världscuprundan startar denna gång.

Tävlingarna startar på fredag med masstart medeldistans, lördagen sprint och på eftermiddagen sprintstafetter. Söndag vilodag, måndag långdistans.
Skall bli ett grymt spännande område tävlingarna gå i. Nedan kommer ett litet kartklipp.
Tävlingarna finns att följa på WC Ryssland

Har tränat två gånger idag. Första på gymmet för att testa att kroppen håller och andra passet på eftermiddagen skido med Peter. Inte nåt riktigt drag men de kanske man inte skall förvänta sig efter helgen.
Testar ett klassiskt pass imorgon på Tjärnaberget innan vi drar också sen blir de full fart på fredag.

So long

ps de gick ju inte att lägga in pdf-filer här så får försöka med nåt annat ds
100110 Mer uppförsbacke

Efter träningen i fredags vände sig min mage upp och ner. Totaldäckad hela kvällen. Hela lördagen och då menar jag verkligen hela lördagen tillbringades i soffan. Idag känner jag mig piggare och hoppas kunna träna imorgon.

Nya tag...

100106 Vart är vi?

Dagen började 05:50 imorse då jag och Peter några minuter senare skulle stiga av tåget i Avesta. Väckte vår snarkande sovvagnsgubbe 1a gången. Släpade ut all skidutrustning för avstigning. Glider in mot perrongen där de står Ljusdal. Funderar några minuter vad som händer innan vi insåg att tåget var försenat. Tyvärr missade vi att få den infon. Tillbaka in i vagnen, alla skidprylar, väcker vår gubbe för andra gången. Sover 1,5 timme till. Släpar ut alla grejor igen, väcker gubben för tredje och fjärde gången. 
Åker taxi från Gävle till Borlänge. Rymdenkillarna limmar på småtjejerna i våran taxibuss.

Imorgon kanske jag gör träningsdebut

100104 SM 5a

Var verkligen i valet och kvalet om jag skulle starta idag på SM masstart. Näsan var fortfarande lite täppt men ingenting mera. När dessutom termometern visade -19grader kändes starten ännu mer skeptiskt.

Iväg drar startfältet och jag lyckas ta ett fint vägval till första kontrollen. När spåren var helt okörda insåg jag rätt snabbt att resten var bakom på min gaffel. Vid 1a radion var jag först och in til varvning tillsammans med 1an och 2an i tävlingen (Gustav Nordström och Erik Rost).  Tyvärr kändes de inte alls så bra som jag trodde att åka. Kroppen var inte i slag. Åkte andra rundan också rätt ok och såg några av toppåkarna då och då. Sista rundan hade jag den lite längre varianten och tappade i tid. Luften går tyvärr ur lite när man inte kan vara med och matcha de bästa. Ett stort grattis till Nordström som körde taktiskt bra och Hammarbergs första individuella SM-medalj.

För min del kommer jag ta de väldigt lugnt imorgon och inte tävla. Känns de inte sämre kommer jag köra sprinten på onsdagen.

100102 Snuvig

Länge sedan sist. HAr varit i Norge sen annandag jul på ett ruskigt fint läger.
Hasse-Jögge stod som värd och gjorde detta strålande med inköpt svensk mat, hyrd skoterkörare, fyrverkerier och massvis med brunost!

Vi körde några riktigt tuffa pass men även basträningen med långa fina pass i strålande sol.
Tyvärr fick jag avbryta de sista 3 passen pga nästäppa och för att vara på den säkra sidan hoppade jag över dessa träningar. Hittade dock de gamla klassiska spelet ol-manager 98 på den externa hårddisken vilket gjorde att dagen gick fort. Tyvärr ångrade jag mig lite så här i efterhand när chansen fanns att köpa Tonna från Asker till mitt lag.

Jag kommer att åka till Arvidsjaur imorgonbitti och se lite hur min näsa mår där uppe.
Kommer iaf inte att åka lången på tisdagen. 

RSS 2.0