Rysslandsresumé

Precis som vanligt har man världscupkoma efter tävlingarna och denna resa var precis likadan.

Till skillnad från tidigare gånger i Ryssland var de en fröjd på hotellet. Stora fina rum och helt ok mat. Dock åkte jag också som många andra på lite bubblig mage.
Vad gällande tävlingarna så är jag rätt nöjd. Dock kändes de lite stople ut på alla distanser.

Medel masstart
Kom iväg klockrent som nr 2 på min gaffel mot första kontrollen. Stenkoll på kartan men tyvärr stod ett träd ivägen för min skida och mitt läge som nr 2 var snabbt bytt till bland de sista på denna gaffel. När de var så mycket snö och smala spår var de en omöjlighet att komma om. Var bara att ligga där man låg i ledet och inte stressa upp sig. Dock växte avståndet framåt och några som vägrade flytta på sig gjorde mig irriterad.
Kontrollen innan gemensamma skulle jag byta vägval för att få åka om lite folk dock lyckades jag då komma sist i den andra gaffeln uppför en brant backe så de var bara att traska vidare i denna klunga.
En skum korsning (som världsartisen Tonna också uppfattade som konstig) gjorde att jag tappade ca 30 sek med ett parallellfel.
Varv 2 flöt på riktigt bra då Rost gjorde de stora jobbet som lok och jag en vagn bakom. Sista varvet körde jag också bra och lyckades åka upp mig till en slutlig 14e plats. Hade jag åkt 1 min snabbare på de tidigare varven så hade hänget på plac 4-9 varit inom räckhåll. Formen kändes bra.

Sprint
Körde bra hela vägen med några mindre tvekningar och en riktigt skumt avstånd på 2 ställen på kartan vilket gjorde att jag tappade onödig tid. 16sekunder från pallen men endast en 13e plats. Tätt som tusan! Måste vara ännu mer offensiv nästa sprint! Klart fall framåt mot tidigare års sprintar

Sprintstafett
Körde i Sverige lag 2 med Hammarberg. Körde riktigt bra på min första slinga, hade inte de minsta koll hur vi låg till då gafflingarna skiljde en hel del. Min andra sträcka var också riktigt bra. Lyckades stå hela vägen ned för "dödsbacken".
Ut på sista sträckan skickade Hammer iväg mig som 6a i rygg på EM-guldmedaljören Gruzdev och 15 sek efter Norge 1. Lyckades gå om Moholdt ute på banan men dagens enda felåkning direkt efter gjorde att han smet om. Läste istället in sludelen av banan för att utmana ryssland lag 2. Bombade allt jag hade på ett annat vägval till sista och lyckades knipa stämpeln för Gruzdev och spurta imål som 5a.

Lång
Kändes lite segt i inledningen men såg ända att jag låg som 5a efter 10minuters åkning. Gjorde några riktigt små misstag på varv 1 av 3. Var dryga 30sek efter de som kom på podiet tillslut.
Kroppen blev bara bättre och bättre men lyckades även här göra några korsningstvekningar vilket gjorde mig lite stressad. Vid dagens krångligaste sträcka kom "blundern". Körde ett raktpåvägval och "hackade" mig fram och lyckades även åka 100meter på fel spår. Kändes skit under hela sträcka. I efterhand såg jag tappet på 2,03 på denna sträcka. Kände mig förbannad vid varvning. Lyckades trycka på bra ändå på sista varvet och kände mig riktigt pigg på slutet. Blev en 14e plats +7,40 efter en överlägsen Lamov.
Med bra vägval hade en topp 6 plats denna dag inte varit omöjlig. Känns ändå bra att farten räcker till.

I övrigt hade vi grymt fina skidor alla dagar och stämningen i laget var riktigt uppåt! Kul
Kartorn och bilder kommer under helgen

Kommentarer
Postat av: Anonym

Trevlig och positiv läsning Nästa gång då....

2010-01-21 @ 21:34:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0